Meso in mesnine

Mlado goveje in svinjsko meso

Goveje meso lahko uporabljamo v enolončnicah, za raguje, lahko ga pečemo, pripravimo v omaki, pečemo na žaru ali ražnju.

Najimenitnejši kos govedine je ledvena pečenka ali file. Iz tega kosa dobimo najboljšo pečenko in druge mesne jedi.

Cenimo ga zaradi mnogih nenadomestljivih bioloških vrednosti, še posebno takrat, ko je vzrejeno na kmetijah z omejenimi naravnimi dejavniki kmetovanja ter predelano v meso in mesnine po shemi Izbrana Kakovost Slovenije.

Jagnjetina

Sveža jagnjetina s slovenskih pašnikov je primerna za še tako razvajen okus najzahtevnejših sladokuscev. Meso je nežno, aromatično in polnega okusa. Vsebuje vse najpomembnejše snovi, ki jih potrebujemo za zdravo življenje. Kmetijska zadruga Laško je v Sloveniji največji organizator odkupa jagnjet ter predelovalec tovrstnega mesa.

Slovenske koline

KMETJSKA ZADRUGA LAŠKO z izbrano ponudbo mesnin obuja spomin na kulinarično dediščino slovenskega podeželja in ohranja čut mladim rodovom za skoraj pozabljene okuse.

LAŠKA ŠPILENA KRVAVICA je domača, sezonska in lokalno pridelana mesnina, ki ne vsebuje glutena.

Izbrani kosi mesa, riža in mešanica naravnih začimb dajejo krvavici pravo vrednost.

Odličen okus je še vedno odvisen od mesarskih mojstrov, ki so jim recepte zaupali njihovi dedi, sami pa jih nadgradili s sodobnimi postopki.

In ko zadiši po pravih krvavicah so lahko na jedilniku za praznik ali delavnik.

LAŠKO DOMAČO ŠPILENO KRVAVICO postrežemo z zeljem ali repo in ostalimi prilogami po želji.

Pa še to: pridne roke so jo dvakrat zašpilile!
Vzemite si čas za dober domač okus!

Celotna ponudba

Mesnine OKUS NAD OKUSI izražajo vso dediščino okusov slovenskega podeželja, tradicijo domače predelave, povezanost lokalnega okolja v sožitju z neokrnjeno naravo zelenih pašnikov.

Ekološko meso

  • pojem, ki nam pomeni druženje enako mislečih deležnikov: kmetov, predelovalcev mesnin ter potrošnikov.
  • kraj zaupanja, ki ga gradimo vsak trenutek življenja in z vsakim našim dejanjem.
  • kar se dogovorimo, je storjeno z odgovornostjo do vsake »biti« naše Zemlje.
  • Prednost dajemo reji EKOLOŠKEGA mesa in predelavi EKOLOŠKIH mesnih izdelkov iz govejega, telečjega in jagnječjega mesa.

Najboljše za narezek

Goveji pršut

Laška domača salama

Laška suha špilena klobasa

Panceta

Meso iz solnice

MESO IZ SOLNICE - DOMAČE PREKAJENO MESO odlikujeta naravni postopek razsoljevanja in uporaba tradicionalnih začimb, kot so poper, brinove jagode, listi plemenite lovorike ter česen. Dim suhe bukovine z dodatkom šopka brinovih vejic odločilno vpliva na vonj in okus mesnine. V kombinaciji z dišavami se oblikujeta značilna aroma in barva. Izdelek je potrebno kuhati, za en kilogram eno uro in nato ohlajati v vodi dobre pol ure, da pridobi na sočnosti.

2019

Prelistaj
katalog

Klikni