OKUS NAD OKUSI AKTIVNO VKLJUČEN V PIVO IN CVETJE

OKUS NAD OKUSI AKTIVNO VKLJUČEN V PIVO IN CVETJE

V okviru festivala Laško Pivo in cvetje je v enkratni lokalni navezavi nastal “Laški pjes”, vrhunska kulinarična street-food novost na slovenskem gastronomskem zemljevidu.

Lokalna receptura, svetovno znanje in izvrstne sestavineK snovanju so pristopili še lokalni pek Marko Vudrag (Pekarna Vudi) in Kmetijska zadruga Laško. Prvi je v fazi kreiranja popolnega sendviča pripravil posebno štručko, zadružni mesarji pa so v preteklih mesecih premlevali in testirali sestavine in teksturo “idealne pivske klobase”.


Laški pjes bo sestavljen iz polnozrnate štručke z ječmenovim sladom, polnila iz marinirane zelenjave, zelene solate, dimljene, z Laškim pivom oplemenitene, svinjske klobase v ovčjem črevu in dveh posebnih prelivov iz redukcije temnega piva in iz sira ter gorčičnih semen. Za popoln ugriz pa poskrbi še hrustljav drobljenec (crumble) iz čebule in koruze.
 
Kakršen pes, takšen lastnik: letošnji festival cilja višje kot leta poprej
Laški pjes bo nedvomni kralj ulične prehrane festivala, na voljo bo na štirih festivalskih točkah. Ob tem pa velja dodati, da je kulinarika le en od nosilnih stebrov festivalskega dogajanja, ki smo ga v STIK-u Laško letos na novo zasnovali s Pivovarno Laško Union.


Oznake: laski pjes,